Anodno barvanje

Eloksirani toni segajo od naravne barve aluminija, svetlo bronaste, temno bronaste, svetlo rjave, temno rjave in črne. To so anodne barve. Možno je barvati v zlate tone, vendar je manj obstojna in te barve ne ponujamo. Barvanje opravimo z anorganskimi pigmenti na osnovi Kositra.

Da je barva kakovostna, je treba pred tem postopkom eloksirati aluminij na najmanj 15 μ. Tudi barva se lahko razlikuje od serije do serije, kar je odvisno predvsem od količine blaga na nosilcu, debeline sten izdelka in površine samega izdelka. Praviloma je za dosego enakomerne barve na vsaki seriji treba izdelati serije iste količine in iste vrste izdelka. Barve ustrezajo standardu Euras po DIN 17611.

Zapiranje por, siliranje v hladnem silingu ter vročevodno izpiranje . Končni postopek eloksiranja je siliranje v hladnem silingu. Blago je v tehnološki raztopini praviloma toliko minut, kolikor je bil v postopku uporabljen mikron. Po siliranju se spere v navadni vodi (dve kadi) in na koncu v demi vodni kopeli. Nato se 10 min še odloži v vročevodno izpiranje v temperaturo 74 °C.

Sušenje
Končni izdelek pustimo na obešalih  in posušimo na naravnem zraku. Po obdelavi siling dozori in je idealno zorjen pri sobni temperaturi 48 ur. Ker je to zaradi zmogljivosti skoraj nemogoče, končnega blaga ne smemo pakirati v raztegljivo folijo, zlasti v hladnejšem in mokrem vremenu.

Imate vprašanje?

Za dodatne informacije nam izpolnite naš obrazec za povpraševanje.
Kontakt

Priporočljive debeline plasti pri anodizaciji

Debelina plasti v µm

20 za zunanjo uporabo

Močan ali normalen vpliv, na primer gradbeni material, vozila in ladje.

Debelina plasti v µm

15 za zunanjo in notranjo uporabo

Relativno močna obraba v notranjosti, na primer ograje. Zunanji okrasni detajli.

Debelina plasti v µm

10 za zunanjo in notranjo uporabo

Običajni vpliv znotraj in zunaj v suhem in čistem ozračju. Reflektorji, okovje, okrasne letve avtomobilov, športni rekviziti.

Debelina plasti v µm

5 za notranjo uporabo

Običajni vplivi.