Anodna oksidacija

Eloksaža ali eloksiranje ali anodiziranje so imena za postopek površinske zaščite aluminija pred korozijo. Postopek temelji na elektrokemični metodi anodne oksidacije. V tem postopku je aluminij prevlečen s tanko plastjo oksida (debelo približno 1 mikrometer), da ga zaščitimo pred nadaljnjo oksidacijo. Vendar ta debelina sloja ni dovolj debela in ni estetsko sprejemljiva, zato je aluminijast profil podvržen fazni oksidacijski obdelavi, pri kateri se debelina zaščitne plasti poveča na prevleko do 20 (mikrometrov), odvisno od zahteve kupcev.

Ta postopek se izvaja na posebnih postrojenjih, v katerih so kadi postavljene ena ob drugo. Kadi so napolnjene s kemikalijami, ki nato sodelujejo v postopku eloksiranja. Med vsako kadjo je voda za izpiranje. Sistem je opremljen z dvigali, na katerih so profili obešeni.

Vse blago je treba pred eloksiranjem dobro razmastiti, da ne bo imelo sledi obdelave (stiskanje, CNC obdelava, umazanija roke …). Detergenti se segrejejo na temperaturo 65-75 °C in običajno odstranijo vse nečistoče. Iz ulitka ne odstranjujejo nečistoč (grafit), vendar zato zlitine niso primerne za anodno eloksiranje. Razmaščevalec tudi ne more odstraniti lepil (lepilnih trakov), ki jih je treba pred tem postopkom odstraniti ročno.

Satiniranje v NaOH
Nasičeno s staljenim aluminijem pri temperaturi od 55-60 °C
Saten ali satinacija ali E6 efektz  je kemični postopek, pri katerem se pore aluminija odprejo in napolnijo z raztopino NaOH z visoko koncentracijo raztopljenega aluminija. Blago dobi satenast mat estetsko prijeten videz.

Izpiranje v NaOH
Pri temperaturi do 45 °C
Izpiranje v koncentriranem NaOH segretem na 45 °C je treba opraviti v 1 minuti. Po odstranitvi blaga iz postopka satiniranja, ker se v nasprotnem primeru saten na izdelku speče. Pri tem postopku je pomembno, da saten odstranimo iz aluminija, če je potrebno s ponavljajočim se potapljanjem in vzponom.

Sperite v navadni vodi
Po izpiranju satena je treba blago dobro sprati v navadni vodi, ker je treba iz aluminija odstraniti vse ostanke alkalij (NaOH). To je morda eden najpomembnejših korakov za doseganje kakovosti. Običajno se izpiranje opravi v dveh kadi navadne vode s stalno menjavo le-te (kroženje). Natančnejše blago (niti, majhne luknje …) dodatno speremo ročno.

Nevtralizacija v koncentraciji H2SO4
Po alkalnem delu je treba izvesti postopek deoksidacije, torej blago pretvoriti iz alkalnega oH v kislo. V tem postopku se je pomembno znebiti ostankov alkalij v pore aluminija.

Eloksiranje pri koncentraciji H2SO4
Pri temperaturi 19-21 °C
Eloksiranje se izvede v elektrolitu, sestavljenem iz žveplove kisline, raztopljene v vodi. Na tej stopnji na aluminij deluje enosmerni tok, tako da je aluminij pozitivna elektroda, negativna pa neka druga primerna kovina. Zaradi prehoda električnega toka se žveplova kislina začne razgrajevati. Kakovost anodne plasti je odvisna od kakovosti aluminijevega Al99,5 (zlitine AlMgSi 0,5., AlMg1, AlMg3) koncentracije elektrolitov, temperature in toka. Nadzor nad temi parametri spremlja računalnik in nadzoruje pulzni usmernik. Ko je dosežena ustrezna debelina sloja, se usmernik samodejno izklopi, podatki se zabeležijo in določi kakovost eloksirane serije.

Površinska plast se spremeni v stekleno kristalno prevleko. Priporočena debelina aluminijastih profilov, iz katerih so izdelana okna in vrata, je 15-20 µ, tanjši sloji so premalo odporni na obrabo, če so izpostavljeni zunanjim vplivom, debelejše plasti pri upogibanju profilov počijo.

Pomembno je omeniti, da je treba v postopku eloksiranja posebno pozornost nameniti temperaturi medija, v katerem je eloksirano. Ker povprečna serija vsebuje približno 100 m² aluminija, se tekočina v stiku z medijem in tokom pretoka hitro segreje. Zato je treba medije ohladiti tako, da ne presega 21 °C. Prav tako medij ne sme biti prehladen (pod 19 ° C). Če temperatura ni idealna (19-21 ° C), se med serijami pojavi barvna razlika.

Prevleke

Odvisno od uporabljenega zlitinskega postopka, normalna obloga debeline v razponu od 5 do 20 m. Debelejše obloge so na voljo po dogovoru.

Selektivni nanos

Po dogovoru lahko določene površine (ob sedežev) zaščitimo, da ostanejo ohranjenje in neobdelane.

Proizvodne zmogljivosti

Dolžina Širina Globina Največja masa na hanger
8000mm 600mm 1600mm 500kg
Letna proizvodnja2.700 ton, kar je 550.000 m2.

Predobdelave

Proces EURAS DIN
Izpiranje A0 E0
Ščetkanje A2 E2
Sušenje A6 E6

Barve

Barva EURAS DIN
Naravna AI barva C0 EV1
Ekstra svetlo bronasta C32 C32
Svetlo bronasta C33 C33
Temno bronasta C34 C34
Črna C35 C35

Imate vprašanje?

Za dodatne informacije nam izpolnite naš obrazec za povpraševanje.
Kontakt

Ponujamo naslednje skupine oz. izglede eloksirane površine:

  • barva naravne eloksaže,
  • elektrokemijske barve po EURAS (C31 – C35) (UV odporne)

Na voljo so sledeče možnosti površinskih predobdelav (po standardu DIN17611)

  • E0 luženo,
  • E6 satinirano